Jiva Organic oils

   

ETHERISCHE OLIËN DOOR JIVA ORGANIC OILS

Jiva Organic Oils is mijn eigen merk etherische oliën. 100% biologisch en verkrijgbaar in fijne geuren. Een biologsche etherische olie kun je op verschillende manieren toepassingen in je dagelijkse leefstijl. In dit artikel lees je hoe je het beste de etherische oliën kunt gebruiken en welke geuren er verkrijgbaar zijn. 

Biologische certificering

Uiteraard zijn de etherische oliën van Jiva Organic Oils biologisch. Dit houdt in dat er geen landbouwchemicaliën worden gebruikt bij het telen van de planten en dat de telers en boeren van de planten een eerlijk loon krijgen. De biologische certificering zegt iets over de herkomst en is zo gemakkelijk traceerbaar. Wel is het zo dat de prijs van de etherische oliën kan variëren, dit komt door het product zelf. Neem bijvoorbeeld de geur Sandelhout: wist je dat een boom minstens 30 jaar oud moet zijn voordat je hier olie uit kunt winnen?

Hoe gebruik je de etherische olie?

Doordat de etherische oliën 100% biologisch zijn, zijn ze ook zéér sterk en geconcentreerd. Dit houdt in dat ze niet mogen worden ingenomen, ook mogen ze niet direct op de huid worden gesmeerd. De etherische olie kun je mengen met een neutrale basisolie om hem zo te gebruiken als bijvoorbeeld massageolie. Denk hierbij aan amandelolie, avocado olie of Jojoba olie. 

De etherische oliën kun je gebruiken in een diffuser, olieverbrander, als rustgever, tegen allerlei kwaaltjes, als massageolie (gemengd met een neutrale olie) of om zelf je eigen schoonheidsproduct mee te maken. Je kunt er dus alle kanten mee op! Een fijne etherische olie is onmisbaar in huis. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Tea tree etherische olie:   

De olie heeft een kruidige-kamferachtige geur. Werkt sterk verkoelend.
Tea Tree heeft een lange geschiedenis van gebruik door de Australische aboriginal volkeren die gebruik maakten van de bladeren om kruidenthee mee te maken. De etherische olie is bekend geworden om zijn breed-spectrum antibioticum, anti-schimmel en anti-virale eigenschappen. Stimuleert het immuunsysteem.

Het is ideaal in huidverzorgingsbereidingen, toegevoegd aan een basiscrème of basisolie voor de behandeling van voetschimmel, acne, steenpuisten, abcessen, koortslip, herpes, wratten, geïnfecteerde wonden en insectenbeten.
Het kan ook worden toegevoegd aan op Cacaoboter gebaseerde zetpillen voor de behandeling van vaginale infecties en kan nuttig zijn in een aromabrander voor bovenste luchtwegen infecties en ontstekingen, griep en waterpokken.
Tea Tree etherische olie kan ook worden toegevoegd aan een basisshampoo, handgemaakte zepen, tandpasta en deodorant.

Tea Tree is niet-toxisch, niet-fototoxisch en niet-irriterend. Door zijn limoneen inhoudstof is het mogelijk dat overmatige hoeveelheden kunnen leiden tot irritatie van mensen met een gevoelige huid.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Bergamot etherische olie:    

Vernoemd naar de Italiaanse stad Bergamot in Lombardije waar de olie voor het eerst werd verkocht. De olie wordt sinds vele jaren gebruikt in de Italiaanse volksgeneeskunde.

Bergamot wordt ook veel gebruikt in parfums en toiletartikelen, zoals eau-de-cologne en in veel voedingsmiddelen en dranken, met name Earl Grey thee.

De aangename geur van bergamot werkt zowel ontspannend als verkwikkend. Bergamot is goed voor omgaan met en het verlichten van nervositeit, stress, spanning en maagstoornissen. Toegevoegd aan een basiscrème om een vette huid in evenwicht te krijgen, of om te helpen bij eczeem, psoriasis en vermengd met tea tree, tegen het herpes virus ( koortslip). Tevens werkt de olie insecten werend. Bergamot olie past bij het hartchakra en helpt bij verdriet. Het is een troostende en kalmerende olie die ervoor kan zorgen dat het hartchakra weer openstaat voor vreugde.

Toepassingen:

Baden: Voeg een paar druppels bergamot tesamen met een paar druppels lavendel toe aan uw badwater en u bent voorbereid op een rustige nachtrust. Bij blaasonsteking en ontstekingen aan de urinewegen kun je een een zitbad met 20 druppels bergamot olie nemen.

Aroma diffuser: Paar druppels in een aroma diffuser voor een frisse geest die in balans is. Ook goed bij infecties van de mond en luchtwegen door inademing via de aroma diffuser. 

Massage: meng 1 a 2 druppels met 10 ml neutrale olie. Buikkrampen; 9 druppels bergamot, 3 druppels lavendel, 4 druppels pepermunt aan 50 ml basisolie mengen. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Cederhout etherische olie:   

Cederolie heeft een warme, kamfer-achtige topnoot en een zoete houtachtige ondertoon. De olie is vooral populair bij mannen in herenhuidverzorgingsproducten. Het is befaamd om het afrodisiacum effect vanwege het kalmerend effect op de zenuwen en de stimulerende werking op de bloedsomloop

Ceder-Atlas is ook nuttig in produkten voor huidaandoeningen zoals acne, roos, vette huid, eczeem en schimmelinfecties.
De olie heeft een traditie in het Oosten voor de behandeling van bronchiale en infecties van de urinewegen.

Werkt kalmerend bij slapenloosheid, paniekaanvallen en nachtmerries.
Libanese Ceder werd gebruikt door de oude Egyptenaren voor het balsemen, dankzij de natuurlijke conserverende effecten.

Cedrus atlantica is inheems in het Atlasgebergte van Algerije en de olie wordt voornamelijk geproduceerd in Marokko.

Toepassingen:

Massage van hoofdhuid: meng 2 a 3 druppels met een neutrale basisolie of shampoo voor een gezonde hoofdhuid.

Aroma diffuser: 5 a 10 druppels voor een relaxend effect.

Massage: meng 5 tot 10 druppels met een basisolie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Pepermunt biologische etherische olie: 

Pepermunt olie staat bekend om zijn genezende bestanddelen. Er wordt al eeuwenlang gebruik van gemaakt om verschillende kwaaltjes te genezen.

Pepermunt stimuleert de bloedsomloop en verlicht zere spieren en gewrichten. Ook verhelpt het koorts en infecties van de luchtwegen. Bovendien is het een goede deodorant. Pepermunt is uitstekend te combineren met Tijm olie en Eucalyptus olie. Ook deze stimuleren de bloedsomloop en versterken daarnaast het immuunsysteem. De geur van pepermunt helpt gevoelens van kwaadheid en hysterie te verminderen.

Toepassingen:

Spijsverteringsproblemen:

Constipatie: meng 3 druppels pepermunt, 5 druppels citroen en 7 druppels rozemarijn olie in 25 ml druivenpitolie. Masseer hier om de 2 uur de buik mee.

Diarree: maak een kompres. Meng 5 druppels pepermunt, gember en marjoleinolie in heet water. Doordrenk een washandje hiermee en leg het op de onderbuik.

Verkoudheid en griep: Doe 2 druppels pepermunt, rozemarijn en lavendelolie in kokend water en inhaleer de stoom met een handdoek over uw hoofd gedurende 5 minuten. Behandel griep met enkele druppels pepermunt, eucalyptus en pijnboomolie in een diffuser als huisparfum.

Vermoeide voeten: Verzacht zere voeten met een stimulerend voetbad van 4 druppels pepermunt en geranium olie en 3 eetlepels badzout.

Zweetvoeten: Maak uw eigen voetpoeder om zweetvoeten tegen te gaan. Meng 5 druppels lavendel en 3 druppels pepermunt olie aan 2 eetlepels on-geparfumeerde talkpoeder.

Concentreren: Om uw concentratie en alertheid te vergroten, maak een parfum van 5 druppels pepermunt en basilicumolie en 10 druppels citroenolie

Geestelijke vermoeidheid en stress: d.m.v. een lichaamsmassage. Meng 4 druppels pepermunt en geraniumolie en 10 druppels rozemarijnolie met 50 ml amandelolie.

Hoofdpijn: Bestrijd hoofdpijn met een ontspannende nekmassage. Gebruik pepermunt en lavendelolie.

Reisziekte: meng 8 druppels pepermuntolie, 2 druppels lavendelolie en 35 ml extra vergine olijfolie en breng aan achter uw oren voordat u aan uw reis begint.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva eucalyptus biologische etherische olie: 

Eucalyptus olie kan zeer goed helpen bij verkoudheid en vooral bij hooikoorts, is ademveruimend en vergroot het concentratiebvermogen. Ook werkt de olie insectenwerend voor bijvoorbeeld muggen.

Toepassingen:

Verdampen: in uw woonkamer, of werkruimte d.m.v. een aromadiffuser of aroma lampje met waxinelichtje.

Massage: meng 2 tot 6 druppels etherische olie in 10 ml neutrale basisolie. Voor kinderen, ouderen en tijdens zwangerschap wordt max. 1 druppel etherische olie per 10 ml basisolie aangeraden.

Stomen en inhaleren: voeg 2 tot 4 druppels etherische olie toe aan een kom met heet water. Houdt uw hoofd ondere een handdoek boven de kom zolang als nodig is. 2 Drupples op uw kussen of op een zakdoek kan ook helpend zijn.

Baden: Gebruik nooit onverdunde etherische olie in het bad maar vermeng met een neutrale basisolie bijvoorbeeld jojoba of amandelolie. Vermeng 10 ml badolie met 4 tot 6 drupples etherische olie. Een bad van ca. 15 minuten garandeert een optimale werking van de etheriche olie. Ook een verzorgen voetbad is mogelijk.: Meng 2 druppels etherische olie met 2 eetlepels dodoe zeezout of 5 ml neutrale badolie. Wat ook een groot effect kan hebben op uw verkoudheid/verstopte neus: meng 3 drupples etherische olie met een basisolie en smeer deze onder uw voeten en draag sokken tijdens het slapen. 

Onaangename geur: Doe een paar druppels op het filter van uw stofzuiger, in sportschoenen of laat een doekje met een paar druppels meedraaien in de wasdroger voor een heerlijke frisse was.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Roos-Geranium biologische etherische olie: 

Roos- Geranium olie is uitstekend voor de behandeling van hoofdluis.

Roos-Geranium heeft een roosachtige-zoete citrusgeur en wordt veel gebruikt in cosmetica, parfums en zepen. Het is een bekende hormoon regulator, voor zowel premenstruele klachten bij vrouwen als bij prostaat problemen bij mannen.

Het vindt vele toepassingen in de huidverzorging. Het helpt een verstopte en vette huid te reinigen en zuurstof opnemen, helpt in gevallen van acne, eczeem, dermatitis, cellulitis, oedeem en helpt bij het genezen van wonden, brandwonden, kneuzingen, zweren en gebroken haarvaten. Het is ook een effectief insectenwerend middel.

 • In geval van cellulitis bestrijding:
 • 7 druppels geranium / roosolie
 • 3 druppels rozemarijnolie
 • 30 ml smeerwortel basiscreme

Breng dit mengsel aan op lichaamsdelen waar u cellulitis heeft. Masseer dagelijks met stevige ronde bewegingen, de olie op de huid. Doe dit een week lang en vervolgens een week lang niet. Herhaal daarna de cyclus.

Het is een uitstekend ingrediënt toegevoegd aan basisshampoo en basishaar-conditioner, vooral in combinatie met etherische oliën van Lavendel en Rozemarijn. Het is ook goed in kleine hoeveelheden want teveel kan leen ontsteking van de huid veroorzaken.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Tijm boilogische etherische olie: 

Tijm biologische etherische olie (CT “chemotypen” linalool )

Tijm olie is te onderscheiden in verschillende chemotypen (CT). Afhankelijk van klimaat, groeiplaats, bodemsoort e.d. kunnen ze een verschillende werking hebben. Tijm met Thymol is bijvoorbeeld een zeer sterke variant en daarom niet voor iedereen geschikt.

De olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de verse en gedeeltelijk gedroogde bladeren en bloeiende toppen.

Herkomst: Spanje

Een van de oudste medicinale planten in de Europese kruidengeneeskunde met zijn belangrijkste gebied van toepassing in remedies voor infecties van de luchtwegen en sommige spijsverteringsklachten.

 • Bij verkoudheid: meng 1 druppel Tijm, 2 druppels pepermunt en 1 druppel lavendel olie en een theelepeltje honing en voeg dit mengsel toe aan een niet te warm bad voor 10-15 minuten.
 • Bij kortdurende depressie en of angst: verdamp 6-8 druppels in een aroma diffuser.
 • Bij vastzittende hoest: voeg 3-5 druppels Tijm olie aan een schaal heet water toe en stoom 2 tot 3x per dag.

 

Uitwendig helpt Tijm bij huidverzorgingsbereidingen voor de vette huid, insectenbeten, acne, brandwonden, snijwonden en infecties. Hij wordt vaak gebruikt als ingrediënt in natuurlijke tandpasta. Stimulerende ontsmettende olie die het immuunsysteem versterkt.

Deze Tijm olie is een zenuw tonicum bij uitputting, vermoeidheid, verdriet en onrustige slaap,  dus uitstekend voor een kalmerende massage. Hij kan een kortdurende depressie verlichten.

Deze Tijm olie is geselecteerd voor zijn linalol chemotype welke milder is dan de tijm oliën van de thymol en cavacrol chemotypen. Daarom is deze olie geschikt voor de meeste mensen. Let op mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Moet vermeden worden door mensen met een verhoogde bloeddruk. Niet puur of onverdund op de huid smeren en niet inwendig gebruiken!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Mandarijn biologische etherische olie: 

De olie is koud geperst uit de schil. Land van herkomst: Italië

Jiva Mandarijn olie is een zoete, bijna bloemige citrusgeur. Een verzachtende olie voor kinderen. De olie kalmeert en verlicht o.a. buikpijn.

 • Kalmeer een huilende baby door een ontspannende massage van de voetjes te geven. – meng 5 druppels mandarijnolie en 2 druppels kamille olie met 30 ml amandelolie
 • Geef een kind met verstopping een buikmassage – meng 5 druppels mandarijn olie en 5 druppels geranium olie met 15 ml amandelolie.
 • Kalmeer een drukke peuter voor het slapen gaan met een warm bad waaraan je 3 druppels mandarijn olie en 3 druppels lavendelolie toevoegt.
 • Stimuleer positieve gedachten met 6 druppels mandarijn olie en 1-2 druppels Tijm olie in een aroma diffuser/ lampje of besprenkel een zakdoek en inhaleer regelmatig.
 • Mandarijn heeft een rustgevende werking die goed is tegen dagdromers en mensen met concentratieproblemen. Hij stimuleert geestelijke helderheid en verdrijft slecht humeur.
 • Mandarijn heeft een antiseptische, kalmerende werking en is goed in de huidverzorging voor een vette, verstopte huid, acne, vlekken, striemen, gewrichtsproblemen. Mengt goed met andere citrusolien, in het bijzonder met oranjebloesem (Neroli)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Lavendel biologische etherische olie: 

Jiva Lavendel olie is gemaakt van de lavendel plant die op grote hoogte groeit. Dit betekent dat de plant sterker is omdat hij op grote hoogte overleefd en daarom ook meer esters (chemische verbinding) bevat wat weer een meer geconcentreerde olie oplevert. Dit in tegenstelling tot de goedkopere lavendel olie die speciaal gekweekt wordt en vaak de naam lavendula draagt. Esters zijn daarentegen goed tegen zwellingen, spierkrampen en zwellingen. Bovendien genezen ze ook littekenweefsel.

Lavendel is goed te mengen met Roos-geranium en is uitstekend te gebruiken op het voorhoofdchakra. Helpt uitstekend tegen hoofdpijn, depressie, migraine, slapenloosheid en verzacht nerveuse spanningen.

Toepassingen:

Verdampen* in uw huis of werkruimte d.m.v. een diffuser of aromalampje met waxinelichtje. Echter in dit laatste geval moet de olie vermengt worden met een basisolie, verbetert de atmosfeer en nemen angst en negatieve gevoelens weg. Verdampen tijdens meditatie geeft duidelijkheid en stimuleert de creativiteit.

Massage: meng 2 tot 6 druppels etherische olie in 10 ml neutrale basisolie. Bevordert de nachtrust en verlicht stress en werkt kalmerend door het kussen te besprenkelen met een paar druppeltjes olie. De olie is ontstekingsremmend en helpt bij verbrandingen door de zon.

Baden: Gebruik nooit onverdunde olie in het bad, maar meng deze met een neutrale olie. Een bad van ca 15 minuten garandeert een optimale werking en brengt tot rust.

Bij hooikoorts: Doe een paar druppels in een aroma diffuser of wrijf een paar druppels in je handen en snuif de geur op of gebruik een inhalator.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Citroengras biologische etherische olie: 

Jiva Citroengras olie Verse, grasachtige citroengeur. De geur neigt naar een kalmerend effect op het zenuwstelsel, het verlichten van hoofdpijn, stress en nerveuze uitputting. Citroengras olie kan gebruikt worden als een insectenwerend middel (voor vlooien, luizen, teken en schurft).

Citroengras wordt veel gebruikt in huidverzorgingsprodukten voor acne, schimmelinfecties, verlicht spierpijn, bevordert de bloedcirculatie en toont slappe huid en weefsels.

Toepassingen:

Verdampen* in uw huis of werkruimte d.m.v. een diffuser of aromalampje met waxinelichtje. Echter in dit laatste geval moet de olie vermengt worden met een basisolie, verbetert de atmosfeer en nemen angst en negatieve gevoelens weg. Verdampen tijdens meditatie geeft duidelijkheid en stimuleert de creativiteit.

Massage: meng 2 tot 6 druppels etherische olie in 10 ml neutrale basisolie. Bevordert de nachtrust en verlicht stress en werkt kalmerend door het kussen te besprenkelen met een paar druppeltjes olie. De olie is ontstekingsremmend en helpt bij verbrandingen door de zon.

Baden: Gebruik nooit onverdunde olie in het bad, maar meng deze met een neutrale olie. Een bad van ca 15 minuten garandeert een optimale werking en brengt tot rust.

Bij vlooien, luizen: Maak een natuurlijke vlooienband door een paar druppels op een lapje stof of stukje touw en knoop dit om de hals van je huisdier.

Voorbeelden: enkele druppels in de schoenen om een onaangename geur te verwijderen. Een paar druppeltjes olie op het filter van je stofzuiger of doe enkele druppels in de vochtverdamper aan de verwarming. Of laat een doekje in de wasdroger meedraaien wat je besprenkelt met een paar druppeltjes olie voor een heerlijke geur aan je wasgoed. Ook zorgt een mix van Lavendel en citroengras voor een rustige en verfrissende geur op kantoor. Ook ideaal om tijdens een picknick of barbecue, muggen en vliegen op afstand te houden door een paar druppels op de kolen van de barbecue te gooien of op je picknick kleed te besprenkelen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva Sandelhout biologische etherische olie: 

Jiva Sandelhout olie wordt gemaakt van de houtsnippers van deze langzaam groeiende boom met een bruingrijze stam en licht paarse bloemen. Hij kan tot wel 12 meter hoog worden en groeit in Azië, India, Indonesië en Sri Lanka. De boom moet minstens 30 jaar oud zijn voordat er etherische olie uit gewonnen kan worden. De olie is dik en donkergeel van kleur met een subtiele, zoete houtachtige geur die lang blijft hangen. Doordat de bomen vaak te jong worden gekapt zijn ze schaars en dit verklaart gelijk de vaak prijzige olie. Je weet dan wel gelijk dat je de juiste variant hebt die Sandelhout oost genoemd wordt. Sandelhout west is de goedkope variant en is niet zo rijk en warm en is veel sneller verdwenen.

Sandelhout stimuleert de basis ( 7e chakra), waardoor het zelfvertrouwen wordt vergroot. Sandelhout zorgt ervoor dat uw maagspieren sappen aanmaken die misselijkheid, koliek en maagontsteking sussen. Het stimuleert ook de urineproductie en spiercontractie, waardoor overtollige vloeistoffen, incl. slijm, en diarree het lichaam verlaten. De desinfecterende eigenschappen helpen ontstekingen tegen te gaan door middel van de buik te masseren.

Toepassingen:

Verdampen* in uw huis of werkruimte d.m.v. een diffuser of aromalampje met waxinelichtje. Echter in dit laatste geval moet de olie vermengt worden met een basisolie. 5 druppels Sandelhout en 2 druppels May Chang zijn goed voor een romantische, zinnenprikkelende stemming.

Massage: meng 2 tot 6 druppels etherische olie in 10 ml neutrale basisolie. Bevordert de nachtrust en verlicht stress en werkt kalmerend door het kussen te besprenkelen met een paar druppeltjes olie. De olie is sterk antiseptisch en ondersteunt bij blaasontsteking,  problemen aan urinewegen, luchtwegen, infecties, abcessen, acne, kloven, slapeloosheid.

Baden: Gebruik nooit onverdunde olie in het bad, maar meng deze met een neutrale olie. Meng 3 druppels Sandelhout, 4 druppels eucalyptus en 5 druppels citroengras met wat dode zeezout of een beetje melk of honing. Dit geeft verlichting bij ademhalingsproblemen door verkoudheid. Een bad van ca 20 minuten garandeert een.

Bij meditatie: Sandelhout is een zeer geschikte olie voor meditatie, de geur heeft affiniteit met het wortelchakra en tevens de kruinchakra en zorgt voor verbinding tussen het hart en het keelchakra.

Voorbeelden: zelfgemaakte potpourri zakjes met gedroogde bloemen of kruiden besprenkelen met enkele druppels. Een paar druppels op een gedroogd houtblok alvorens deze in de open haard te gooien geeft een heerlijke aromatische geur in huis.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva May Chang biologische etherische olie: 

Jiva May Chang olie is gemaakt van de Litsea Cubeba plant en behoort tot de laurierachtigen en is afkomstig uit Vietnam en China, De olie heeft een citroenachtige frisse geur maar is subtieler dan citroengras. De olie is goed te combineren met lavendelolie, citroengras, sinaasappel. Chinees onderzoek heeft aangetoond dat deze olie kan helpen bij hartritmestoornissen.

Toepassingen:

Verdampen* in uw huis of werkruimte d.m.v. een diffuser of aromalampje met waxinelichtje. Echter in dit laatste geval moet de olie vermengt worden met een basisolie, verbetert de atmosfeer en nemen angst en negatieve gevoelens weg. Verdampen tijdens meditatie geeft duidelijkheid en stimuleert de creativiteit.

Massage: meng 2 tot 6 druppels etherische olie in 10 ml neutrale basisolie. Werkt zeer goed bij spierpijn en hoofdpijn. Werkt ook uitstekend bij voetschimmel doordat de olie bacteriedodend is en is tevens insecten werend daar de olie citronella bevat.

Bij hoofdpijn: voeg 10 druppels toe aan 250 ml lauwwarm water en roer dit goed door. Doop hierin meteen een washandje en knijp dit licht uit en leg deze 10 tot 15 minuten op uw voorhoofd. Naar behoefte herhalen. Omdat olie en water niet goed mengen, elke keer voordat je het washandje in het water doopt, opnieuw goed doorroeren.

Bij menstruatiepijn: voeg 10 tot 15 druppels toe aan een eetlepel zoete amandelolie en masseer hiermee de onderbuik.

Bij spierpijn/ pijn in de onderrug: voeg 5 tot 10 druppels toe aan een eetlepel plantaardige olie en masseer de pijnlijke plekken meermaals per dag.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiva sinaasappel biologische etherische olie: 

Jiva sinaasappel olie is zeer goed te mengen met lavendel, pepermunt en citroengras olie. Sinaasappel leent zich uitstelkend als massage olie. Hij geeft een geluksgevoel en zelfvertrouwen. Hij kan ook zeer effectief zijn bij aften in de mond.

Toepassingen:

Verdampen: in uw woonkamer of werkruimte d.m.v. een aroma diffuser of aroma lampje ,et waxinelichtje. Verbetert de atmosfeer, verdrijft sombere gevoelens

Massage: meng 2 tot 6 druppels etherische olie met een neutrale basisolie. Voor kinderen, ouderen en tijdens zwangerschap wordt max. 1 druppel etherische olie per 10 ml basisolie aangeraden. Werkt kalmerend bij spanningen.

Baden: Gebruik nooit onverdunde etherische olie in het bad maar vermeng met een neutrale basisolie bijvoorbeeld jojoba of amandelolie. Vermeng 10 ml badolie met 4 tot 6 drupples etherische olie. Een bad van ca. 15 minuten garandeert een optimale werking van de etheriche olie.

Bij stress en vermoeidheid: meng 1 druppel sinaasappel, 2 druppels citroengras, 1 druppel pepermunt met 1 eetlepel zeezout, een beetje melk of een lepeltje honing in uw badwater.

Verzorgend voetenbad: Meng 2 druppels etherische olie met 2 eetlepels dodoe zeezout of 5 ml neutrale badolie. 

Tandvlees problemen en aften: Doe 6 druppels etherische olie in een glas gekookt water en spoel hiermee dagelijks uw mond. (niet doorslikken)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Jiva Rozemarijn etherische olie 

 

Rozemarijn wordt in de kruidengeneeskunde van het westen zeer gewaardeerd vanwege het vermogen om de bloedcirculatie te stimuleren. Deze eigenschap maakt Rozemarijn niet alleen nuttig voor een slechte bloedsomloop, met inbegrip van lage bloeddruk en spataderen en is een uitstekende olie voor massage van de benen en voeten, maar ook voor andere stagnerende omstandigheden, zoals acne, roos, vet haar, reuma en andere gewrichts- en spierpijnen, bronchitis, gunstige werking op een zwakke spijsverteringwinderigheid, zware menstruatie, mentale vermoeidheid en depressie. Het is ook een effectieve anti-oxidant, anti-microbiëel en insectenwerend middel.

Voeg toe aan een basisolie of een combinatie van Sint-Janskruid olie en Calendula-olie samen met lavendel etherische olie voor de verlichting van spier- en reumatische pijn.

Toevoegen aan een basisshampoo of basis conditioner om de haargroei te bevorderen, voor vet haarroos, luizen en om het haar donkerder te maken. Het combineert goed met Roos Geranium etherische olie in shampoos en haarconditioners.

Een van de oudste planten om zijn geschenken voor menselijk gebruik aan te bieden. In het oude Griekenland werden de bladeren en twijgen verbrand als offerandes in de tempel en in de Middeleeuwen werd het gebruikt tegen geesten met slechte bedoelingen en om te beschermen tegen de pest.

Let op! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Moet vermeden worden door mensen met hoge bloeddruk of epilepsie. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een 'patch-test' te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken!

Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de Belangrijke veiligheidspunten.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jiva etherische Salie olie 

Salie is een goed middel om te gebruiken bij verschillende problemen rond de vrouwelijke hormooncyclus zoals onregelmatige menstruatie, overgangsklachten, opvliegers, sterke transpiratie. Salie werkt gunstig in op de lever en galstroom het werkt regulerend. 

Salie is goed te combineren met Tijm, lavendel, geranium, sandelwood en citrusoliën. Maak je eigen deodorant of voetencrème tegen zweetvoeten.

Is tevens desinfecterend en spoelen tegen ontstekingen, aften, wondjes in de mond kan helpend zijn.

De olie, zuivert het bloed en is vocht afdrijvend. Maak thee van de blaadjes van de salie als je last hebt van vastzittende hoest. Verbetert de eetlust en herstel na ziekte.

 

Salie geeft je het vertrouwen in jezelf weer terug. Salie is ook een reinigende olie die je beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Als je het gevoel krijgt dat de hele wereld op je huid zit kan je salie gebruiken om ruimte te creëren.

Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de Belangrijke veiligheispunten.

Let op! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een 'patch-test' te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken!

 

-----------------------------Het assortiment Jiva Organic Oils

Het assortiment etherische olieen van Jiva Organic Oils bestaat uit de fijne geuren: lavendel, citroengas, eucalyptus, sinaasappel, may chang, pepermunt, roos-geranium, mandarijn, Tijm, Sandelhout, Tea tree, Bergamot, Cederhout, Rozemarijn en Salie De prijzen van de etherische oliën zijn vanaf € 9,00 per 10 ml. De geur Sandelhout is ook verkrijgbaar in een flesje van 2,5 ml. De geur roos-geranium is verkrijgbaar in flesjes van 5 ml.

Wil je meer informatie over Jiva Organic Oils? Je kunt altijd contact met mij opnemen via een e-mail naar info@jivaspiritual, of telefonisch naar 06-51905530

 

© 2017 - 2019 Jiva Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.