Nieuw !

Jiva Organic LEMON EUCALYPTUS oil

Artikelnummer: JIVALEMONEUC
Vorige Artikel 5 van 41 Volgende
€ 8,95

Lengte
6 cm

Breedte
2 cm

Hoogte
0 cm

Voorraad 9 stuks

Eucalyptus citriodora (Etherische lemon eucalyptus olie)
stoomdestillatie van de bladeren en jonge twijgen
Herkomst: Paraguay

Jiva Organic Lemon - Eucalyptus oil

Etherische lemon eucalyptus olie is gemaakt van de bladeren van de Eucalyptus Citriodora boom, ook wel Lemon Eucalyptus genaamd.  Daarom heeft deze een lemon/citronella achtige geur. De Etherische lemon eucalyptus olie ruikt zoet, fris, met een houtige hint.

Als je op zoek bent naar een all-round essentiële olie die het immuunsysteem stimuleert, bescherming biedt tegen infecties en de ademhaling kan verbeteren, dan is Eucalyptus olie een absolute aanrader.

Eigenschappen van etherische lemon eucalyptus olie

De essentiële olie van citroen eucalyptus heeft een krachtige ontstekingsremmende werking. Het is anti reumatisch, pijnstillend en krampstillend. Daarnaast is het een anti-bacteriele, anti-virus en anti-schimmel olie. Deze olie is tevens bloeddrukverlagend. Citroen eucalyptus is zeer geschikt als insecten-werend middel wanneer DEET en/of andere giftige oplossingen een probleem zijn voor de gebruiker.

Eucalyptus etherische olie LEMON heeft een ontstekingsremmende werking bij verlichting van pijn in verband met een peesontsteking bijvoorbeeld een "tennisarm" , verstuikingen, reuma of artritis. Het verlicht hoofdpijn, keelpijn en helpt bij een pijnlijke menstruatie. Maar kan ook helpend zijn bij een voetschimmel, jeuk, zwemmers-eczeem of gordelroos. Lemon eucalyptus kalmeert de zenuwen en opent verstopte luchtwegen.

Tips voor het gebruik van de essentiële olie Lemon Eucalyptus

Bij een peesontsteking; Verdun de essentiële olie van citroen eucalyptus tot 10% in een basis olie bijvoorbeeld een amandel olie of jojoba olie. Masseer vervolgens de pijnlijke plek.

In een aroma diffuser; Om de lucht te zuiveren van virussen en bacteriën.

Bij Spanning in de nek;
1 druppel van Lemon Eucalyptus + 1 druppel lavender oil  + 1 eetlepel basis olie ( amandel, jojoba, kokos, argan olie) en masser de nek.

Bij een geïrriteerde huid; Doe twee of 3 druppels op een wattenstaafje, en breng dit aan op de geïrriteerde (hoofd)huid.

Bij ademhalingsproblemen; (bv. astma). Voeg enkele druppels aan een kopje warm water toe, en adem de warme dampen gedurende 5-10 minuten in.

Bij hoestbuien; Wrijf enkele druppels vermengd met een basisolie (amandel olie) over de borstkas.

Tot slot;

Het belangrijkst bestanddeel van deze essentiële olie is eucalyptol, dat anti-oxiderende, anti-ontsteking en herstellende eigenschappen heeft. Daarom is eucalyptus olie een van de beste oliën voor een droge keel, droge hoest, allergieën en hoofdpijn.

 

 

© 2017 - 2021 Jiva Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel