NIEUW!

Jiva organic CINNAMON oil

Artikelnummer: BCINNAMON
Vorige Artikel 22 van 37 Volgende
€ 12,95
Voorraad 8 stuks

INCI: Cinnamonun Zeylanicum Nees

Herkomst: Sri Lanka

Kaneel blad heeft een warm, kruidig, harsachtig op kruidnagel lijkend, kaneel aroma. Ze schept geborgenheid en warmte voor diegenen die het innerlijk koud hebben. Daarnaast helpt Kaneel blad olie door het hoge gehalte Eugenol het immuunsysteem. Kaneel gewonnen uit de bast kan een sterke huidirritatie veroorzaken en is toxisch onverdund op de huid. 

De geur lijkt op een zoete kruidnagel. Deze etherische olie is minder zoet dan die van de Kaneel schors olie. Deze Kaneel blad olie is verwarmend en geeft een opwekkende sfeer. Bijvoorbeeld te gebruiken in een aromadiffuser. Zalig in bad ( 5 druppels, vermengd met bijvoorbeeld badolie of baddouche). masseren op de huid: maximaal 5 druppels per theelepel basis olie. (verhoudingsgewijs is dit 5% van de olie)

Kaneel wordt veel gebruikt in anti-reumatische cremes, zalven en gels. Werkt verlichtend bij verkoudheid, griep, hoesten, keelpijn en spierpijn. De olie stimuleert de bloedsomloop aan de oppervlakte van het lichaam (onder de huid), hetgeen de transpiratie bevordert; het ziekte-verwekkende virus wordt op deze manier samen met de transpiratie uit het lichaam verdreven. Kaneel is ook goed in te zetten bij misselijkheid en spijsverteringsproblemen. Meng een paar druppels met JIVA ORGANIC SWEET ALMOND OIL en wrijf er je buik mee in en maak ronde bewegingen met de klok mee.

Kaneel verdrijft melacholie, eenzaamheid en de neiging tot afzondering en verwarmt een "verkilt" hart.

Kaneel is goed te mengen met lavender, rosemary, tea tree en thyme.

Let op! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een 'patch-test' te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken!

verkrijgbaar in 10 ml

Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de belangrijke veiligheidspunten.

© 2017 - 2021 Jiva Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel