Jiva organic ROSEMARY oil

Artikelnummer: JIVAROSEMARY
Vorige Artikel 23 van 41 Volgende
€ 10,95
Voorraad 2 stuks

 

Rosmarinus officinalis 

Stoomdistillatie van de bladeren en de verse bloeiende toppen

Herkomst: Spanje

Rozemarijn wordt in de kruidengeneeskunde van het westen zeer gewaardeerd vanwege het vermogen om de bloedcirculatie te stimuleren. Deze eigenschap maakt Rozemarijn niet alleen nuttig voor een slechte bloedsomloop, met inbegrip van lage bloeddruk en spataderen en is een uitstekende olie voor massage van de benen en voeten, maar ook voor andere stagnerende omstandigheden, zoals acne, roos, vet haar, reuma en andere gewrichts- en spierpijnen, bronchitis, gunstige werking op een zwakke spijsvertering, winderigheid, zware menstruatie, mentale vermoeidheid en depressie. Het is ook een effectieve anti-oxidant, anti-microbiëel en insectenwerend middel.

Voeg toe aan een basisolie of een combinatie van Sint-Janskruid olie en Calendula-olie samen met lavendel etherische olie voor de verlichting van spier- en reumatische pijn.

Toevoegen aan een basisshampoo of basis conditioner om de haargroei te bevorderen, voor vet haar, roos, luizen en om het haar donkerder te maken. Het combineert goed met Roos Geranium etherische olie in shampoos en haarconditioners.

Een van de oudste planten om zijn geschenken voor menselijk gebruik aan te bieden. In het oude Griekenland werden de bladeren en twijgen verbrand als offerandes in de tempel en in de Middeleeuwen werd het gebruikt tegen geesten met slechte bedoelingen en om te beschermen tegen de pest.

Met handige hersluitbare kindveilige dop.

Let op! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Moet vermeden worden door mensen met hoge bloeddruk of epilepsie. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een 'patch-test' te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken!

Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de Belangrijke veiligheidspunten.

 

© 2017 - 2021 Jiva Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel