Jiva organic TEA TREE oil

Artikelnummer: JIVATEATREE
Vorige Artikel 22 van 41 Volgende
€ 10,99
Voorraad 3 stuks

Melaleuca alternifolia.

Stoomdistillatie van de twijgen en blaadjes.
Herkomst: Australië.

Tea Tree heeft een lange geschiedenis van gebruik door de Australische aboriginal volkeren die gebruik maakten van de bladeren om kruidenthee mee te maken. De etherische olie is bekend geworden om zijn breed-spectrum antibioticum, anti-schimmel en anti-virale eigenschappen. Het werkt zowel direct op infectieuze micro-organismen en indirect door het stimuleren van het menselijke immuunsysteem.

Het is ideaal in huidverzorgingsbereidingen, toegevoegd aan een basiscrème of basisolie voor de behandeling van voetschimmel, acne, steenpuisten, abcessen, koortslip, herpes, wratten, geïnfecteerde wonden en insectenbeten.
Het kan ook worden toegevoegd aan op Cacaoboter gebaseerde zetpillen voor de behandeling van vaginale infecties en kan nuttig zijn in een aromabrander voor bovenste luchtwegen infecties en ontstekingen, griep en waterpokken en gevoelens van jaloerzie.
Tea Tree etherische olie kan ook worden toegevoegd aan een basisshampoo, handgemaakte zepen, tandpasta en deodorant.

Met handige hersluitbare kindveilige dop.

Tea Tree is niet-toxisch, niet-fototoxisch en niet-irriterend. Door zijn limoneen inhoudstof is het mogelijk dat overmatige hoeveelheden kunnen leiden tot irritatie van mensen met een gevoelige huid. Het heeft een sterke frisse, kruidige-kamferachtige geur met een subtiel vleugje jeneverbes en cipres.

Let op! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Moet vermeden worden door mensen met hoge bloeddruk of epilepsie. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een 'patch-test' te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken!

Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de Belangrijke veiligheidspunten.

© 2017 - 2021 Jiva Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel