uit collectie

Jiva organic MANDARIN oil

Artikelnummer: JIVAMANDARIJNOLIE
Vorige Artikel 29 van 34 Volgende
€ 15,95 € 8,95
Voorraad 3 stuks

NCI: Citrus reticulata. 
Koud geperst uit de schil.
Herkomst: Italië.

Intens zoete, bijna bloemige citrusgeur. Een verzachtende olie voor kinderen. De olie kalmeert en verlicht buikpijn.

*Kalmeer een huilende baby door een ontspannende massage van de voetjes met 5 druppels mandarijnolie en 2 druppels kamille olie met 30 ml amandelolie.

*Geef een kind met verstopping een buikmassage met 5 druppels mandarijn, 5 druppels geraniumolie met 15 ml amandelolie.

*Kalmeer een drukke peuter voor het slapen gaan met een warm bad waaraan je 3 druppels mandarijnolie en 3 druppels lavendelolie toevoegt.

*Stimuleer positieve gedachten met 6 druppels mandarijnolie , 1-2 druppels Tijmolie door de olie in een aromadifuer te verdampen of besprenkel een zakdoek en inhaleer regelmatig.

*mandarijn heeft een rustgevende werking die goed is tegen dagdromers en mensen met concentratieproblemen. Stimuleert geestelijke helderheid en verdrijft een slecht humeur.

Mandarijn heeft een antiseptische, kalmerende werking en is goed in huidverzorgingsbereidingen voor een vette, verstopte huid, acne, vlekken, striemen, gewrichtsproblemen. Mengt goed met andere citrusoliën, in het bijzonder met oranjebloesem (Neroli). 

Met handige hersluitbare kindveilige dop.

Let op! bereidingen welke deze etherische olie bevatten kunnen beter niet worden gebruikt op de huid die wordt blootgesteld aan intensief zonlicht of zonnebank. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een 'patch-test' te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken!

Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de Belangrijke veiligheidspunten.

© 2017 - 2020 Jiva Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel